NK-F3K wedstrijd Bergeijk zaterdag 10 maart 2018

Brabantse Bellen!

 

De ModelVliegClub Bergeijk (MVCB) nodigt ons allen uit om voor de 3e keer een wedstrijd op hun mooie veld aan de ‘Holle Witrijt’ vlakbij Bergeijk te houden. Dit wordt de 2e wedstrijd in het F3K-NK seizoen 2018 en gezien de ligging van het veld gaan we ervan uit dat het een spannende wedstrijd zal worden. Dus als jullie een Brabantse Bel willen uitdraaien kom dan allen naar Bergeijk!

 

NB: vergeet niet je sportlicentie mee te nemen of een WA-verzekeringsbewijs!

 

Locatie:

De locatie is niet eenvoudig te vinden dus raden wij aan om op de website van de vliegclub te kijken en het een en ander uit te printen.

 

Klasse:

F3K volgens parafgraaf 5.7 uit de FAI Sporting code 2018. Dit reglementenboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten, getiteld: 2018. Section 4_Vol_F3_soaring_2018.pdf (pagina 28 t/m 35).

 

 

Aanvangstijdstip en tijdsschema (onder voorbehoud):

09:00 Invliegen

09:30 Briefing

09:45 Start wedstrijd

16:00 Laatste taak

Het precieze tijdschema wordt ter plaatse bekendgemaakt. Er wordt getracht minimaal 5 ronden te vliegen.

 

Wedstrijdleiding:

Wedstrijdleider: Mark Plaisant

Organisatie: MVCB

Jury: wordt ter plaatse bekend gemaakt

 

Inschrijving:

Inschrijven kan alleen via de Inschrijftool en is mogelijk tot en met woensdag 7 maart 2018, vóór 18.00 uur. NB: Op de woensdag zelf kun je je alleen inschrijven door een mail te sturen naar: Vincent Merlijn, vóór 18.00 uur.

 

Piloten die zich na deze datum inschrijven, kunnen mogelijk niet meer deelnemen aan de wedstrijd!

 

Vermelding van de taken die gevlogen gaan worden, staan hier de donderdag of vrijdag vóór de wedstrijd vermeld. Tevens worden deze op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje vermeld.

 

Een uitleg van de taken vind je in het F3K Handboek. Dit Handboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten.

 

Voorinschrijving met opgave van minimaal twee frequenties (indien geen 2.4GHz) is verplicht.

 

Inschrijfgeld:

Betalingen moeten aan de wedstrijdleiding worden voldaan op de dag van de wedstrijd. Bij betaling ontvangt u uw score-formulieren en een schema met de groepsindeling en taken.

KNVvL leden: € 10,00.

Junioren: € 5,00.

Leden van een buitenlandse zuster organisatie betalen € 10,00 (senioren) c.q. € 5,00 (junioren): beide onder voorbehoud.

Niet-KNVvL leden betalen € 15.00. Breng een WA-verzekeringsbewijs mee! Op deze manier kun je op 2 NK-wedstrijden meevliegen.

 

Bijzonderheden:

  • Informatie over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal vanaf vrijdag 9 maart 2018 rond 20.00h op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of hier te vinden zijn.

  • De wedstrijd gaat niet door: 
    Als de kans op neerslag hoger is dan 70% en de te verwachten neerslaghoeveelheid meer dan 1 mm, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
    En/of de windkracht voorspelling gelijk aan of hoger is dan 8 m/s nominaal, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).

  • In afwijking van het reglement zal er geen zenderinname plaatsvinden. Indien een 35Mhz zender wordt gebruikt: voor het inschakelen van de zender zal men eerst de betreffende "frequentieknijper" op de antenne van zijn zender moeten hebben! Indien mensen zich niet aan deze regel houden behoud de wedstrijdleider zich het recht voor deze mensen van verdere deelname uit te sluiten. (veiligheid)

  • De wedstrijdleiding heeft in principe geen tijdopnemers beschikbaar. Deelnemers die zelf niet actief in een ronde meedoen worden verzocht als tijdopnemer te fungeren.

  • De gevlogen en genoteerde tijden kunnen door de wedstrijdleiding steekproefsgewijs gecheckt worden.

 

Aanvullende informatie en/of aanpassingen over de wedstrijd zullen op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of op deze site (www.f3k.nl) worden getoond.

 

Heeft u verder nog vragen over de wedstrijd? Neem gerust contact op: mailto:wedstrijdvraag@f3k.nl

 

Tot 10 maart!

 

Aanvullende informatie:

MVCB zal zorgen voor een kopje koffie of frisdrank tegen schappelijke prijzen. Daarnaast wordt de lunch kosteloos aangeboden en bestaat uit zelf te smeren bolletjes met normaal beleg. Indien je kaviaar wilt zal je dat dus zelf mee moeten nemen.
Op het veld zal een mobiel campingtoilet worden geplaatst (tentje). Eventueel kunnen mensen overnachten op de camping (1km).