All Up Last Down Wedstrijd verschoven naar zondag 28 oktober ivm de slechte weersverwachtingen

Nadat we de wedstrijd van 23 september vanwege de erg slechte weersvooruitzichten moesten verschuiven, bleek de Deventer Luchtvaart Club gelukkig bereid ons de mogelijkheid te geven om deze dag op zondag 28 oktober in te halen. Inschrijven kan per meteen weer op Inschrijftool! Ik zou zeggen, doen: dan gaan we gemotiveerd de winter in!

 

Met dank dus aan de flexibiliteit van de DLC en PatrickWienk en de club in Deventer dat ze ons op een andere datum willen ontvangen. Zouden er dan ook weer hamburgers zijn?! Dat hopen we van harte!

 

Ter info:

Er wordt alleen de taak: All up last down gevlogen, dus geen andere taken. Er wordt gvlogen in groepen, m.a.w. het is dus geen afvalrace. Aan het eind zal er zeer waarschijnlijk een fly off van die piloten komen die constant vol gevlogen hebben. Nadere informatie volgt op de wedstrijd. Wat we willen is, dat iedereen lekker veel vliegt en dat we het seizoen gezellig met elkaar afsluiten.

 

Locatie:

Kleistraat 38, 8121 RG Olst (ten westen van de kruising met de Kotterikstraat). 
WC aanwezig. Koffie, fris en misschien dus wel die hamburgers en mogelijkheid tot laden.

 

NB: toch wel belangrijk: vergeet niet je sportlicentie of een WA-verzekeringsbewijs mee te nemen.

 

Aanvangstijdstip en tijdsschema (onder voorbehoud):

09:00 Invliegen

09:30 Briefing

09:45 Start wedstrijd

16:45 uur Start laatste taak

 

Wedstrijdleiding:

Wedstrijdleider: Henk de Winter

Organisatie: Deventer Luchtvaart Club

Jury: wordt ter plaatse bekendgemaakt

 

Inschrijving:

Inschrijven kan alleen via de Inschrijftool en is mogelijk tot en met dinsdag 24 oktober vóór 24.00 uur. Kosten zijn slechts 5 Euro!

  

Piloten die zich na deze datum inschrijven, kunnen mogelijk niet meer deelnemen aan de wedstrijd! En dat is jammer, want het is toch de laatste wedstrijd van dit seizoen.

 

Nieuw is dat we gebruik willen gaan maken van het programma Gliderscore. Door Loet al vermeld op Facebook: 

"Gliderscore: dit houdt in dat iedereen met een mobiel en een daarop geïnstalleerde QR-code reader app zijn eigen score kan invullen in het systeem. Je wordt dan doorgeleid naar een site waar je JOUW score kan invullen. Werkt voor de piloot doodsimpel, echt, en scheelt heel veel tijd wat betreft invoeren van de scores door 1 of 2 mensen met de daarbij behorende invoerfouten door onduidelijk handschrift.

We hebben dit voor het eerst gebruikt in Osnabrück 4 augustus jl. en ik stond er eerst sceptisch tegenover. Na de wedstrijd was iedereen laaiend enthousiast, ik dus ook. Iedereen heeft het gebruikt.

Degene die het niet zo zien zitten kunnen het door een ander op hun mobiel laten invullen of door een briefje in te leveren bij Helle of Monique met daarop hun naam, ronde, groep en tijden. Lege A4-tjes worden desgewenst uitgedeeld.

Mocht je het zelf fout hebben ingevoerd dan kan dit altijd nog aangepast worden maar niet door jezelf.

Ik hoop dat iedere deelnemer binnen zijn 'mogelijkheden'   hieraan mee wil werken."

 

Verdere Bijzonderheden:

  • Informatie over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal vanaf zaterdag 22 september rond 20.00h hier of op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje te vinden zijn.

  • De wedstrijd gaat niet door: 
    Als de kans op neerslag hoger is dan 70% en de te verwachten neerslaghoeveelheid meer dan 1 mm, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
    En/of de windkracht voorspelling gelijk aan of hoger is dan 8 m/s nominaal, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).

  • In afwijking van het reglement zal er geen zenderinname plaatsvinden. Indien een 35Mhz zender wordt gebruikt: voor het inschakelen van de zender zal men eerst de betreffende "frequentieknijper" op de antenne van zijn zender moeten hebben! Indien mensen zich niet aan deze regel houden behoud de wedstrijdleider zich het recht voor deze mensen van verdere deelname uit te sluiten. (veiligheid)

  • De wedstrijdleiding heeft in principe geen tijdopnemers beschikbaar. Deelnemers die zelf niet actief in een ronde meedoen worden verzocht als tijdopnemer te fungeren.

  • De gevlogen en genoteerde tijden kunnen door de wedstrijdleiding steekproefsgewijs gecheckt worden.

 

Aanvullende informatie en/of aanpassingen over de wedstrijd zullen op deze site (www.f3k.nl)  op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje worden getoond.

 

Tot zondag 28 oktober!