NK-F3K Wedstrijd Elburg op zaterdag 31 augustus 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 kunnen we weer gebruik maken van het veld van de Modelbouw Vereniging Jules Verne te Doornspijk (Elburg). Dit mooie veld is gelegen tussen de bossen en houtsingels vlakbij het Veluwemeer. Altijd een recept voor mooie thermiekbellen en vliegen met ooievaars, zee- en visarenden. See you in Doornspijk!

 

NB: mocht deze wedstrijd niet doorgaan, kunnen we op dit veld op zaterdag 7 september 2019 in de herkansing: dit geldt alleen voor deze wedstrijd! Voor de overige wedstrijden, met uitzondering van de Worldcup/Eurocentest in Baarlo, is een reservedatum op zondag 10 november in Deventer geplant.

 

NB: vergeet niet je sportlicentie mee te nemen of een WA-verzekeringsbewijs!

 

Hieronder zijn de nodige details te vinden:

 

Locatie

Modelbouw Vereniging Jules Verne
Haerderweg 11
8085 RG Doornspijk (gemeente Elburg)

Hier is het veld te vinden: Haerderweg 11, Doornspijk

 

 

Aanvangstijdstip en tijdschema:

08:45: Invliegen

09:15: Briefing en veld uitleggen

09:45: Start wedstrijd

16:30: Start laatste taak

 

Het precieze tijdschema wordt ter plaatse bekendgemaakt. Er wordt getracht minimaal 5 ronden te vliegen. Maximaal aantal ronden is 8.

 

Wedstrijdleiding:

Wedstrijdleider: Gerhard Mars/Tom Demaret

Organisatie: Modelbouw Vereniging Jules Verne

Jury: wordt ter plaatse bekend gemaakt

 

Inschrijving:

Inschrijven kan alleen via de Inschrijftool en is mogelijk tot en met dinsdag 27 augustus 2019, vóór 24.00 uur.

 

Piloten die zich na dinsdag 27 augustus 2019 ná 24.00 uur inschrijven, kunnen mogelijk niet meer deelnemen aan de wedstrijd!

Alleen in noodgevallen kun je je nog inschrijven op woensdag 28 augustus 2019, vóór 17.00 uur, via: subcommissie@f3k.nl.

 

Vermelding van de taken die gevlogen gaan worden, staan hier de donderdag of vrijdag vóór de wedstrijd vermeld. Tevens worden deze op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje vermeld.

 

Een uitleg van de taken vind je in het F3K Handboek. Dit Handboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten.

 

Voorinschrijving met opgave van minimaal twee frequenties (indien geen 2.4GHz) is verplicht.

 

Inschrijfgeld:

Betalingen moeten aan de wedstrijdleiding worden voldaan op de dag van de wedstrijd. Bij betaling ontvang je jouw scoreformulieren en een schema met de groepsindeling en taken.

KNVvL leden: € 10.00

Junioren: € 5,00

Leden van een buitenlandse zuster organisatie betalen € 10,00 (senioren) c.q. € 5,00 (junioren)

Niet-KNVvL leden betalen € 15.00.

 

Bijzonderheden:

  • Wanneer de wedstrijd niet doorgaat, zal dit vanaf vrijdag 30 augustus 2019 rond 20.00 uur hier gepost worden. Verder op Facebook en op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje. 
  • De wedstrijd gaat niet door: 
    Als de kans op neerslag hoger is dan 70% en de te verwachten neerslaghoeveelheid meer dan 1 mm, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
    En/of de windkracht voorspelling gelijk aan of hoger is dan 8 m/s nominaal, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
  • In afwijking van het reglement zal er geen zenderinname plaatsvinden. Indien een 35Mhz zender wordt gebruikt: voor het inschakelen van de zender zal men eerst de betreffende "frequentieknijper" op de antenne van zijn zender moeten hebben! Indien mensen zich niet aan deze regel houden behoud de wedstrijdleider zich het recht voor deze mensen van verdere deelname uit te sluiten. (veiligheid)
  • De wedstrijdleiding heeft in principe geen tijdopnemers beschikbaar. Deelnemers die zelf niet actief in een ronde meedoen worden verzocht als tijdopnemer te fungeren.
  • De gevlogen en genoteerde tijden kunnen door de wedstrijdleiding steekproefsgewijs gecheckt worden.

 

Aanvullende informatie en/of aanpassingen over de wedstrijd zullen op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of op deze site (www.f3k.nl) worden getoond.

 

Heeft u verder nog vragen over de wedstrijd? Neem gerust contact op: mailto:wedstrijdvraag@f3k.nl

 

Tot 31 augustus!

 

Aanvullende informatie:

 

Faciliteiten: Op het veld is een clubgebouw met toilet aanwezig. Langs de pits staan een aantal stopcontacten 220VAC voor het aansluiten van laadapparatuur.
Koffie, thee en fris is tegen een kleine vergoeding in het clubhuis te verkrijgen.