Zo, de tweede ronde van het NK F3K hebben we weer achter de rug. Deze keer waren we te gast in Arnhem op een veldje "in the middle of nowhere." Eenmaal aangekomen alles uitgepakt en lekker gaan invliegen. We begonnen de dag met mistig weer waar de kisten lekker lang bleven plakken in de lucht. Rond half 11 begon de wedstrijd met de briefing.

Groot voordeel van ons veldje in Arnhem was dat we verder geen last hadden van no-fly zones. Het was een grote groep vliegers, zelfs zo groot dat we met de mini's in twee groepen moesten vliegen. Ook veel buitenlandse gasten uit Duitsland. Leuk dat er ook vanuit het buitenland belangstelling is voor de Nederlandse F3K competitie.

Aan het begin van de wedstrijd bezon de zon door te komen en begon de thermiek ook flink los te komen. Er waren veel sterke bellen met daarbij soms ook net zo harde daalgebieden. We begonnen de wedstrijd met een naar mijn mening leuke taak: Poker. Om me heen hoorde ik van meerdere vliegers dat ze in gingen zetten op het zekere en niet te hoog gokken.
In de mini's was er grote vreugde tijdens de 30-60-90-120 taak. veel vliegers inclusief mijzelf wisten de 1000 punten te halen. op de 5 langste vluchten taak moest Rob snel wisselen van kist omdat hij het stabilo van zijn liddle twister kapot gooide. Toch netjes tussen de bomen door gestuurd en aan de andere kant van de weg geland. Snel zijn toestel opgehaald en verder gevlogen met de blaster. Jammer genoeg kan het niet altijd meezitten. Peter moest ook aan de bak tijdens het timen omdat hij een andere kist voor Alex moest halen. zijn roerhoorntje ging kapot na een mislukte vangpoging.

Later op de dag zakte de thermiek totaal weg toen de zon achter de wolken verdween op dat moment was het ene kwestie van zo hoog mogelijk gooien een daarna zo lang mogelijk uitmelken om de hoogste tijden te halen. De hoge gooiers waren hier duidelijk in het voordeel. Uit eindelijk was het een erg leuke wedstrijd met veel verschillende omstandigheden. we begonnen in de mist, daarna volop thermiek en uiteindelijk was het hangen en wurgen voor de tijden..in de pauze was het ontiegelijk thermisch. Jasper Hilgers wist met zijn geleende mini in de thermiek 5 minuten vol te vliegen, klasse! Jaap bleek al op 260 meter te hebben gezeten volgens zijn hoogtemeter.Natuurlijk wil ik alle mensen van de organisatie hartelijk bedanken! erg mooi veld gekozen met genoeg ruimte. en ik wil natuurlijk ook alle winnaars in de f3k, mini en jeugd feliciteren!

Robert Berends