Odoorn 2009

Wat een geluk. Vrijdag kwam het met bakken uit de hemel. Zo erg zelfs dat de putdeksels in de straat omhoog kwamen. Ik had het te doen met Loet en Helle. Ze stonden op de camping met hun tentje.
Volgens de weermannen zou het zaterdag een redelijke dag worden. Droog, veel wind en de zon zou zich ook even laten zien. De verwachtingen voor zondag waren weer slecht. Een goede dag dus tussen twee barre dagen.
Mwahhh dat hebben we meer gehoord. Eerst zien en dan geloven.
En jawel, snachts om 3 uur er uit voor een plas en het regende niet. Toen de wekker afliep zelfs het zonnetje achter de gordijnen. Joepie!! Op naar het veld. Daar aangekomen zag ik dat de eerste deelnemers al gearriveerd waren. Er hingen ook wat natte dekens te drogen over het hek. Van wie die waren....? 
In rap tempo werd het startveld klaar gemaakt zodat op tijd gestart kon worden. Helaas twee afzeggingen. Ten tijde van de briefing was het strak blauw met hier en daar een wit plukje. De eerste cumulus, wat aangaf dat de thermiek zich lekker ontwikkelde. De wind was stevig. Hij zou gedurende de dag afzwakken maar dat was niet het geval. De gehele dag tussen de 6 en 8m/s. Lood in de kist dus.  De eerste taak gaf aan dat de bellen voldoende aanwezig waren.  Voor de Mini was het zaak in de buurt van het veld te blijven. Enkele slagen meedraaien in een bel verplichtte je tot een moeizame vlucht terug naar het veld, iets waar de F3K's minder problemen mee hebben. Toch ook in die klasse meerdere buitenlandingen gezien.

Na taak 4 werd er een pauze ingelast en draaide de vetsmelterij op volle toeren. Patat, hamburgers en broodje kroket werden in de kantine verkocht.

De tweede helft verliep niet voor iedereen vlekkeloos. Enkele kisten liepen door o.a. mid-air en harde landing fikse schade op.  In de middag was de lucht vrijwel geheel bewolkt door overontwikkeling. Dit zorgde ervoor dat de thermiek ook lastiger te vinden was. Het was zaak aan te pikken als er een belletje voorbij kwam en anders wat stijgwind te pakken bij een bomenrij.
Even na 4 uur was de laatste 8ste taak afgerond en kon de eindstand opgemaakt worden. De prijsuitreiking vond plaats in het clubgebouw van de OLC en dankzij HobbyIn en Multiplex ging iedereen met een prijsje naar huis.
Van de drie nieuwkomers wist Jorn Beerendonk toch wel opmerkelijk te scoren. Met een tweede plek bij de mini's mag je als debutant in het wedstrijdvliegen extra trots zijn.


We feliciteren
F3K
1. Bas     
2. Peter
3. Theo

Mini
1. Jaap
2. Jorn
3. Robert

Deelnemers Odoorn 2009
Deelnemers Odoorn 2009